WhatsApp platformu ile birlikte Telegram platformu, mesajları şifreleme hususunda nam salmayı başaran uygulamalar olsa bile, telefonunuzda yer alan dosyaları güvenli bir biçimde depolama yapma hususunda o denli de güvenilir durumda bulunmadıkları ortaya çıkmış bir halde.
WhatsApp platformu ile birlikte Telegram platformu, mesajları şifreleme hususunda nam salmayı başaran uygulamalar olsa bile, telefonunuzda yer alan dosyaları güvenli bir biçimde depolama yapma hususunda o denli de güvenilir durumda bulunmadıkları ortaya çıkmış bir halde. Symantec şirketinde yer alan güvenlik araştırmacıları, hackerlara ait olan zararlı bir tane yazılımla beraber WhatsApp ile birlikte Telegram benzerindeki hizmetler üzerinden yollanan dosyaları nasıl ele geçirmiş olduğu konusunda açıklama yaptı.
WhatsApp platformu, Android işletim sistemi üzerinde kayıt yeri şeklinde 2 tane farklı seçenek sunmakta. Kullanıcılar ise, uygulama üzerinden gelmiş olan içerikleri yerel hafızasına veyahut microSD kart benzerindeki dış bir hafızaya kayıt edebilmekte. WhatsApp uygulaması varsayılan bir şekilde uygulamaları dış hafıza üzerine kaydetmekteyken Telegram isimli uygulama da; ''Galeri üzerine Kaydet'' şeklindeki özellik etkin durumdayken aynı şeyi uygulayıp içerikleri dış hafıza üzerine kaydetmekte.
Araştırmacılara bakılır ise, dış hafıza için erişimi bulunan zararlı bir tane yazılımın, kullanıcılar hiç bir şekilde fark etmeden WhatsApp ile birlikte Telegram uygulamaları üzerine erişim sağlayabilecek olması da olanaklı. Bir tane kullanıcı zararlı bir yazılımı cihazı üzerine kurarak WhatsApp üzerinden bir tane görsel aldığında hacker, kimse bunu fark etmeden görsele ulaşabilmekte. Elbette ki hackerın yollanmış olan içeriklere de ulaşabilmesi olanaklı.
Araştırmacıla tarafından ''Medya Dosyası Hırsızlığı'' isminin verilmiş olduğu bu saldırı, gizlilik ile birlikte erişim hususlarında çok büyük bir problem oluşturabilecek gibi gözükmekte.
İlgili Galeriler