Geçmiş olduğumuz sene, Spotify üzerinde ortaya çıkmış olan bir açıktan yararlanan bilgisayar korsanı, yüklemiş olduğu şarkıyı sahte kullanıcılara dinletip, Spotify üstünden yüz binlerce lira tutarında para kazanmıştı.
Geçmiş olduğumuz sene, Spotify üzerinde ortaya çıkmış olan bir açıktan yararlanan bilgisayar korsanı, yüklemiş olduğu şarkıyı sahte kullanıcılara dinletip, Spotify üstünden yüz binlerce lira tutarında para kazanmıştı. Son dönemler içerisinde ortaya çıkmış olan sahte sanatçıların ise bu olaya benzeyen bir girişim olabileceği konusunda düşünceler var. Gerçekte bulunmayan sanatçılarla birlikte gruplara ait olan parçalar, otomatik bir şekilde oynatıldığı zaman Spotify üstünden gelir elde edilmekte olabilir.
Az sözü olan veyahut komple enstrümantal parçalar yayımlamış olan Bergenulo Five ile birlikte DJ Bruej, Bratte Night ve de Doublin Night benzerindeki isimlere sahip sahte durumdaki sanatçıların genelde bir kapak resmiyle birlikte açıklayıcı olmayan şarkı adları göze çarpmakta. BBC üzerindeki bir habere bakılırsa Bergenulo Five adlı sahte durumdaki sanatçı, nerede ise 60.000 defa dinlenmiş bir halde.
Bergenulo Five ile birlikte DJ Bruej, Bratte Night ve de Doublin Night ismindeki bu sanatçılarla beraber grupların, ilginç bir biçimde Spotify haricinde hiçbir yerde isimleri geçmemekte. Sosyal medyanın müzisyenlerle birlikte dinleyiciler arasında bağlantı kurma konusunda fazlasıyla önemli bir rol üstlenmekte olduğu bu zaman içerisinde, bu bahsi geçen sanatçıların sosyal medya hesaplarının bulunmaması da sahte durumdaki olduklarının bir işareti şeklinde gösterilmekte. Aniden ortaya çıkmış olan bu sanatçıların gerçek resimleri bile bulunmuyor.
İlgili Galeriler