Dünya üzerindeki en popüler durumdaki web tarayıcısı olarak öne çıkan Google Chrome isimli tarayıcı, kullanıcılar web üzerinde gezindiği esnada FileSystem API oluşturmaktadır.
Dünya üzerindeki en popüler durumdaki web tarayıcısı olarak öne çıkan Google Chrome isimli tarayıcı, kullanıcılar web üzerinde gezindiği esnada FileSystem API oluşturmaktadır. Bu oluşturulan API ile birlikte web siteleri, kullanıcıların verilerini depolayabilmekte ve ziyaretçilerine özel olarak reklam profillerini de oluşturabilir. Lakin Chrome isimli tarayıcısının ‘'Gizli Pencere'’ özelliğini kullandığınız zaman FileSystem API tamamen devre dışı bırakılabilir. Bunun sayesinde web siteleri üzerinde gezintiniz bittiği zaman arkanızda hiçbir şekilde veri bırakmamış olursunuz.
FileSystem API ise, kullanıcıların verilerini gizleme yönünden çok verimli bir biçimde çalışmakta. Problem şudur ki; web siteleri FileSystem API’nin bulunup bulunmadığını kontrol edip kullanıcıların Gizli Pencere açıp açmadıklarını öğrenebilmektelerdi. Pek çok kullanıcı ise web sitelerini Gizli Pencere üzerinde ziyaret edip etmemiş olduğunun bilinmesini istemediği için bahsi geçen bu durum, gizlilik içerisinde gizlilik problemine sebep olmaktaydı.
9to5Google'in aktarmış olduğu bilgiye bakılır ise Google şirketi, Chrome 76 isimli sürümle beraber bu probleme de el atma konusunda bir karar vermiş oldu. Chrome 76 isimli sürümle beraber tarayıcı, RAM'in kullanımını biraz daha arttırıp çok basit bir sanal dosya sistemi oluşturmuş olacak ve web sayfalarının FileSystem API’ın devre dışı kalmış olduğunu tespit etmesini engellemiş olacak. Bu bahsi geçen özellik ise, Chrome 76 isimli sürüm yayınlandığı zaman bütün kullanıcılar için varsayılan şekilde etkin bir durumda bulunacak.
İlgili Galeriler