Türkiye içerisinde yapılmış olan araştırmalara bakılırsa çocuklarla birlikte gençlerde obezitenin oranı %25 seviyelerinde.
Türkiye içerisinde yapılmış olan araştırmalara bakılırsa çocuklarla birlikte gençlerde obezitenin oranı %25 seviyelerinde. Özellikle de çocuklar içerisinde genetik ve de hormonal kaynaklı bir şekilde obezitenin görülme oranının çok düşük bir seviyede olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı görevinde bulunan Doçent Doktor Fatih Çiftçi; ''Çocukluk çağındaki obezitesinin %90 ila 95'lik bir kısmı fazla kalori alınması ve yetersiz bir şekilde kalori harcanmasından kaynaklanmakta'' ifadelerine yer verdi.
Enerjiyle ilgili ihtiyacının çocukların büyümeleri amacıyla gerekli olduğuna da vurgu yapmış olan İstanbul Gelişim Üniversitesinin Öğretim Üyesi Genel Cerrahi Uzmanı görevinde bulunan Doçent Doktor Fatih Çiftçi; ''Koşmak ile birlikte nefes almak, yürüyüş yapmak, bedenin ısısını korumak, gıdaların sindirilmesi, hareket halinde olmak ve konuşmak benzerindeki faaliyetler enerji harcayıp olabilir. Vücuda alınmış olan enerji harcanmakta bulunan enerjiden çoksa artış gösteren enerji bedende yağa dönüşerek biriktirilir. Böylelikle de obezite meydana gelmiş olur'' ifadeleriyle konuşma yaptı.
Obezitenin kaynağı içerisinde 2 tane nedenin yattığını ifade eden Çiftçi; ''Bunların birincisi genetik ve de hormonal rahatsızlıklardan kaynaklanmakta olan bir obezitedir. Ötekisi de yaşam tercihiyle birlikte yeme alışkanlıklarından doğmuş bir obezitedir. Çocuklar içerisinde genetik ve de hormonal kaynağı bulunan obezite görülme konusundaki oran fazlasıyla düşüktür. Çocukluk çağının obezitesinin %90 ila 95'lik bir kısmı çok kalori alınması ve yetersiz bir şekilde kalori harcanmasından kaynaklanmaktadır'' şeklindeki ifadelerine yer verdi.
İlgili Galeriler