Şirketler sıfır güvenlik konusunda yanılıyor

Pandemiden dolayı yaygın hale gelen uzaktan çalışmayla alakalı ortamlar, sıfır güven yaklaşımlarına karşı ivmeyi de hızlandırmış oluyor.


Pandemiden dolayı yaygın hale gelen uzaktan çalışmayla alakalı ortamlar, sıfır güven yaklaşımlarına karşı ivmeyi de hızlandırmış oluyor. Gerçekleştirilen araştırmalara bakılırsa, iş lideri olanların %51’lik kısmı bu süreç içerisinde sıfır güven yaklaşımını benimsemiş durumdayken, yaklaşımın uygulanması konusuna yön vermekte olan yanlış bilgiler ise firmaların siber güvenliğini zedelemiş oluyor.

Pek çok firmanın uzaktan çalışmayla alakalı ortamları benimsemesine sebep olmaya başlayan pandemi, güçlü bir durumdaki siber güvenlik çözümlerine karşı duyulan ihtiyacı da beraberinde getirmiş oluyor. Microsoft şirketi aracılığıyla yapılmış olan bazı araştırmalar, iş lideri olanların %51’lik kısmının bu süreç içerisinde sıfır güven yaklaşımına yönelmiş olduğunu göstermekteyken, yaklaşıma yönelik olarak bilinmekte olan yanlış kanılar ise siber güvenlik gayretlerini tamamen boşa çıkartmış oluyor. Sıfır güven ile alakalı uygulamalara yönelik hızlı referans noktalarının olduğuna dikkatleri çekmekte olan uzman isimler yaklaşımı karmaşık bulmuş olan ve uygulayabilecek kaynağa sahip durumda bulunmadığını düşünen firmaların, doğru bilgiler ile temellendirilmiş hale gelen sıfır güven yaklaşımıyla siber güvenliklerini güçlü hale getirebileceğini de aktarmış oluyor.


Etkili bir durumda ve güvenli bir ağ kurabilmenin yolu, siber güvenlikle alakalı sistemlerin tam olarak nasıl çalışmakta olduğunu anlamaktan geçmekte. Uzmanlara göre firmaların uygulayabilecek oldukları beş tane hızlı referans noktası bulunmakta.

 - Koruma ile alakalı yüzeyini tanımlamak.
- İşlemlerle alakalı akışlarının haritasını çıkartmak..
- Sıfır güven ile alakalı mimari oluşturmak.
- Sıfır güven ile alakalı ilke oluşturmak.
- İzlemek ve korumak