Telefonlarımız yakın bir gelecekte Wi-Fi ile şarj olabilir

Telefonlarımızın şarjı bittiğinde kendimizi bir tane kablonun bize izin vermekte olduğu bir alan içerisinde sıkışmış durumda bulabiliriz. Kablonun yetmemekte olduğu uzaklıklara gitmekte hiç bir şekilde içimizden geçmeyebilir.


Telefonlarımızın şarjı bittiğinde kendimizi bir tane kablonun bize izin vermekte olduğu bir alan içerisinde sıkışmış durumda bulabiliriz. Kablonun yetmemekte olduğu uzaklıklara gitmekte hiç bir şekilde içimizden geçmeyebilir. Pekala, telefonlarımız kablosuz bir biçimde şarj edilebilseydi bu sizce nasıl olurdu?

Herkes bilmiyor olsa bile Wi-Fi ile birlikte Bluetooth protokollerinin yaymakta olduğu radyo sinyalleri aslına bakılırsa elektromanyetik dalgalardan farklı bir şeyde değil. Bu ise onların enerji taşımakta oldukları anlamına gelmekte. Bu fikri geliştirebilme konusunda isteği bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile birlikte Madrid Üniversitesi’nde görevli bulunan araştırmacılardan oluştuğu açıklanan özel bir ekip, elektromanyetik özelliğe sahip dalgaları elektrik enerjisine çevirebilecek bir sistem oluşturmayı başardı.

Proje ise, enerji dünyası içerisinde çok büyük bir devrim olarak karşımıza çıkmayacak. Hali hazır bir şekilde aynı yöntem kullanılarak 40 mikro watt değerine sahip bir enerji aktarımı yapılabilmekte fakat bu enerji ise sadece bir LED’i aydınlatmaya yetmekte.

Cihazlara özel bir anten yerleştirilip bu antenlerin sayesinde elektromanyetik özelliğe sahip dalgalar elektrik enerjisine dönüştürülebilir ve cihazlar üzerindeki batarya problemi tamamen ortadan kaldırılacak olabilir. Bu bahsi geçen teknoloji  tam olarak ne zaman yaşama geçer şu anda bu bilinmiyor olsa bile yakın gelecek içerisinde bu şekilde bir ihtimalin yer alması bile yeterince heyecan veriyor.