Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'yla birlikte 6 tane üniversitenin arasında, Yabancı Uyruklu Öğrenciler Sınavı'nın (YÖS) yurtdışında tanıtılabilmesi ve bakanlığa bağlı okullar içerisinde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan protokoller resmi bir şekilde imzalandı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'yla birlikte 6 tane üniversitenin arasında, Yabancı Uyruklu Öğrenciler Sınavı'nın (YÖS) yurtdışında tanıtılabilmesi ve bakanlığa bağlı okullar içerisinde gerçekleştirilmesine olanak sağlayan protokoller resmi bir şekilde imzalandı. Bakanlıkta gerçekleşmiş olan törende, protokolleri, Milli Eğitimin Bakan Yardımcısı görevinde buluna nMustafa Safran ile birlikte Ankara Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Erkan İbiş, Bursa Uludağ Üniversitesinin Rektör Vekili görevinde bulunan Profesör Doktor Eray Alper, Gaziantep Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Ali Gür, Konya Selçuk Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Mustafa Şahin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Remzi Gören ve de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Rektörü görevinde bulunan Profesör Doktor Hüseyin Karaman imzalamış oldu.
Protokoller kapsamında yer alan üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 16 ülke içerisinde yer alan okullarını YÖS amacıyla sınav merkezi şeklinde kullanıyor olacak. Buralar içerisinde görev yapmakta olan öğretmenler ise sınavlarda gözetmenlik gerçekleştirecek. MEB, üniversiteler ile yabancı uyruğa sahip öğrenci sayısının artırılması amacıyla ortak bir şekilde tanıtım faaliyetleri yapacak. İmzalanmış olan protokoller ile birlikte, bu alan içerisinde iş birliğine gidilmiş durumdaki üniversitelerin sayısı 13 tane oldu.
Milli Eğitimin Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mustafa Safran ise, biyoteknoloji ile birlikte bilim alanında meydana gelen gelişmelerin gelecek seneler içerisinde çok daha fazla hızlanacak olduğunu, gençlerin ise bu değişime hazırlanabilmelerinin ülkeler için fazlasıyla önemli bir durumda olduğunu ifade etti.
İlgili Galeriler